torsdag 28 augusti 2008

Cykling till jobbet

Min nya chef är en hängiven cyklist. Han har visst fyra cyklar för eget bruk och kör året runt till och från jobbet. Dessutom bor han 10 minuter från mig. Ända sedan vi träffades första gången och jag nämnde att jag hade cyklat till jobbet och hem en gång har han frågat när jag ska cykla igen. När jag i måndags berättade att vi måste köpa en till cykel hemma började han komma med tips på märken och modeller. Påverkad av hans entusiasm bestämde jag mig därför igår kväll för att cykla till jobbet idag, efter att ha lämnat på dagis. Att det skulle regna hindrade inte mina planer.

Och det började bra i morse, inte ett stänk förrän vi kom till dagis, efter en kort tur med lillkillen på cykelstolen och stora killen på sin cykel. Det var förövrigt väldigt roligt att cykla med stora killen. Det är ett par uppförsbackar på vägen och jag fick absolut inte hjälpa till, trots att han fastnat och inte kommer nånvart. Han stod på tramporna och tog i så han blev alldeles röd i ansiktet. Men till slut lossnade det och han trampade på en bit. Tills han stannade och utbrast "Titta mamma, en snigel!". Och så började det om!

Hursom, väl på dagis kom en jätteskur som till slut gick över. Jag lämnade barnen och skulle bara sätta fast datorväskan på cykelstolen. Vi har fått bärbara datorer på jobbet, vilket är jättebra, men jag släpar den fram och tillbaks varje dag. Tillsammans med ombyteskläder, duschgrejer m m blev datorväskan enorm. Den gick inte att fästa på stolen. Jaha, bara att ha den på ryggen då. Och så körde jag iväg.


Jag svischar förbi bilkön på Stocksundsbron. Några hundra meter senare körde jag även om mannen på bilden!

Fördelen med att cykla just efter dagislämning är att det brukar vara väldigt mycket bilar i farten, och de dagar jag tar bilen går det nog inte mycket fortare än att cykla. Men det var rätt tungt och det tog närmare en timme. Men, jag har bestämt mig för att det måste bli ett cykelköp. Och datorn får bo kvar på jobbet i eftermiddag!

1 kommentar:

  1. Bra jobbat!
    Jag mitt pucko har ju glömt att T skulle på arbetsdagar med övernattning idag och imorgon så jag måste tyvärr avboka löpningen ikväll....hemskt ledsen, men rumpan din kanske blir glad!

    SvaraRadera